Matija Bijelić

Dove

 

.

.

 

…..Matija Bijelić jedan je od autora Radionice fotografije. Predstavljeni radovi se odnose na grad, mesto stanovanja, prostor u kome se boravi, beleže stanje i promene. Dalje imamo približavanje ka autorima samim, njihovim subjektivnostima, životima, svakodnevnim aktivnostima. Običnim, ironičnim, pomerenim. Čitanjem fotografija, razgrtanjem slojeva dokumentarnosti, subjektivnosti, subverzivnosti sklapamo sliku stvarnosti, komuniciramo, učimo.

…..Na ovaj način se odvija Radionica fotografije. Koristeći i baveći se običnim, nespektakularnim  fotografijama, radi sa na analizi same fotografske slike, a ujedno izvlačeći maksimum smisla iz vizuelnog materijala.

…..Matija Bijelić  jeste autor koji na nepretenciozan i vrlo neposredan način rešava probleme čuvajući svoju samostojnu i čvrstu ličnu/autorsku poziciju.

.

.

                                                                                                                                                                  Srđan Veljović

.

.

.

.

.


Matija Bijelić

Rođen 1988. godine. Studirao je Filozofiju, i pre fotografije bavio se kreativnim pisanjem. Od 2015. pridružuje se radionici fotografije Srđana Veljovića i izlaze na izložbama radionice. 2017. je izlagao na Paratissima sajmu savremene umetnosti u Skoplju.

Sva prava zadržana © 2015 - 2021 Eckermann ISSN 2466-3220 (Online) Objavljivanje časopisa pomaže Ministarstvo kulture i informisanja